Hoe kunt u een plantaardige haarkleuring onderhouden?

Plantaardige haarkleuring onderhouden is simpel

Een plantaardige kleuring onderhouden is niet veel werk

Zoals u hoogstwaarschijnlijk wel weet, vraagt chemische haarverf heel veel werk om de kleur mooi te onderhouden: speciale shampoo, veel verzorging om uitdrogen te voorkomen, heel vaak herkleuren… Bij de gezonde, natuurlijke variant is dit gelukkig niet zo! Integendeel zelfs, de plantaardige kleuring onderhouden is heel simpel. U hoeft zelfs geen speciale stappen ondernemen, klinkt zalig toch? Door enkele goede gewoontes te hanteren, blijft uw kleuring mooi en intens. We geven u enkele adviezen en tips…

Goede gewoontes…

1. Weerschijn voeden en onderhouden

Een plantaardige haarkleuring onderhouden begint met het voeden van de kleur. Natuurlijke etherische olie is daarvoor de oplossing. Voeg daarvan enkele druppels bij een basisolie en uw weerschijn zal opnieuw intens en subliem zijn, terwijl de haarvezel ook gehydrateerd blijft. Hairborist ontwikkelde 4 Aromactifs die een plantaardige kleuring onderhouden:

  • Nacre: voor blonde tinten, gaat ontgelen en geeft een parelmoeren schijn aan het haar
  • Cuivre: intensiveert koperen weerschijn en doet koper haar herleven
  • Ecarlate: zorgt voor intense rode tonen en geeft kracht aan rood haar
  • Ebène: doet donkere tinten herleven dankzij de intense weerschijn

2. Hoe vaak het haar wassen?

Plantaardige haarkleuring onderhouden vraagt ook een aangepaste routine. Om de kleur zo lang mogelijk te behouden, raden we af om het haar dagelijks te wassen. Twee tot drie keer wassen per week volstaat namelijk. Het is niet enkel goed voor uw kleur, maar zorgt ook dat uw talgproductie perfect in balans is. Verder kunt u ook chemische shampoos vermijden: plantaardige shampoos zijn namelijk natuurlijk en dus minder agressief. Ten slotte kunt u ook uw haar wassen en spoelen met lauw water (of koud water voor de dappersten onder ons).

3. Met zachtheid ontwarren

Kies voor een conditioner met appelazijn, zoals onze Natural Color, die de plantenkleuring niet enkel gaat ontwarren, maar ook voeden. Dit zorgt voor een intense kleur die subliem gaat glanzen. Tijdens het ontwarren, kunt u kiezen voor een kam met grote tanden, deze zal de haarvezel namelijk minder aanvallen.

Plantaardige haarkleuring onderhouden: simpel en effectief

Zo, met deze tips zult u een prachtige, glanzende haardos hebben die iedereen jaloers maakt. We sommen nog even alle tips en tricks op: etherische olie aanbrengen naargelang uw kleur, kiezen voor en natuurlijke shampoo en uw haar daarmee 2 tot 3 keer per week wassen (met lauw water) en ten slotte kiezen voor een conditioner met appelazijn die ontward wordt met een kam met grote tanden. We wensen u veel succes!

Verwante Hairborist producten

Plantaardige kleuring onderhouden met de voedende Renovator

RENOVATOR
Verzorgende en voedende olie

Plantaardige kleuring onderhouden met de reinigende Sensity

SENSITY
Shampoo met zachte werking

Plantaardige kleuring onderhouden met de hydraterende Natural Color

NATURAL COLOR
Hydraterende conditioner voor plantenkleuring