Jojoba etherische olie, een uitzonderlijk product

Jojoba olie, of jojoba etherische olie is een etherische olie gebaseerd op jojoba

Oorsprong

Jojoba etherische olie wordt geëxtraheerd uit de zaden. De kleine struik komt voornamelijk voor in Amerikaanse woestijnstreken. Ondanks zijn kleine gestalte, kunnen de wortels maar liefst tot 30 meter diep reiken. Dit is nodig om voldoende vocht op te nemen, zodoende dat de struik langdurige droogtes kan overleven van maar liefst 18 maanden. Wanneer de zaden één keer gegrild worden, krijg je een drankje dat sterk lijkt op koffie.

Werking

De jojoba etherische olie is een plantaardige olie met vele deugden. Het is namelijk een waardevolle bondgenoot voor alle huidtypes. De jojoba etherische olie heeft een samenstelling die sterk lijkt op deze van de huidtalg. Hierdoor wordt de jojoba olie heel goed getolereerd door onze huid. Deze etherische olie wordt bijgevolg vaak gebruikt in vele crèmes, serums en geparfumeerde oliën. Verder wordt de jojoba olie ook gebruikt in haarmaskers, want de olie is verzorgend zonder dat het haar er vettig door wordt.

Het gebruik van jojoba olie stopt daar niet. Integendeel, het wordt ook gebruikt in de farmaceutische sector voor onder andere het looien van leer, het maken van kaarsen en zelfs ook in de automotive sector. Nog andere functies zijn onder andere het gebruik als en make-up verwijderaar en zelfs glijmiddel.

Het is dus een etherische olie die zeer veel gebruikt wordt en bovendien gevarieerde functies heeft.

Startpagina Blog

Oorsprong

Mexico en Arizona

  • Huid: herstellend, kalmerend,  genezend, verzorgend, verlichtend, vermijd dehydratatie, verstevigend, gladmakend, werkt in op verslapping en veroudering, beschermt tegen zonlicht (index 5)
  • Haar: goed voor vet, droog en breekbaar haar, voedend, verbetert de soepelheid en elasticiteit, geeft een mooie glans en weert haaruitval
  • Vloeibaar bij kamertemperatuur
  • Goed behoud door de stabilisatie bij oxidatie
  • Niet vettig
  • Geen specifieke geur

Hairborist producten met jojoba olie

Shine protect
aromactif perte de cheveux
Mask natural detox clay
REVITALIZER FABULOUS OIL
REMEDYSHINE PROTECT
REVITALIZER MAGIC OIL
TREATMENT REPAIR
NATURAL DETOX
CLAY MASK