Hoe vaak het haar wassen?

Hoeveel keer het haar wassen?

De hygiëne van de hoofdhuid is zeer belangrijk. Een slechte hygiëne kan namelijk ernstige gevolgen hebben op de toestand van de hoofdhuid. Voornamelijk het ontwikkelen van bacteriën is een veelvoorkomend probleem. Wanneer dit probleem frequent optreedt, kan het leiden tot zware huidinfecties. Desondanks wordt het vaak afgeraden om frequent het haar te wassen. Er wordt bijvoorbeeld verteld dat elke dag het haar wassen leidt tot vettig haar. Maar is dit echt zo? Wij beantwoorden hoeveel keer het haar wassen kan, zonder dat er negatieve gevolgen zijn.

Elke dag het haar wassen verbetert de hoofdhuid en haarstructuur

Elke dag het haar wassen is aangeraden

De talglaag heeft een beschermende werking. Deze moet 2 keer per week vernieuwd worden, om een goede werking te garanderen. Na 4 dagen verliest het z’n functie. Om deze natuurlijke bescherming te vernieuwen, moet het haar voldoende gewassen worden: minstens 2 keer per week. Zo niet, is er kans op besmetting van verschillende huidziektes zoals schurft, parasitaire pruritus, geïdentificeerde schimmels…

Probeer eens uw haar op onregelmatige basis te wassen. Na enkele dagen zal uw hoofdhuid gaan jeuken, omwille van de bacteriën in de haarzakjes. Vervolgens zal u gaan krabben, wat de talgklieren gaat stimuleren. Dit zal zorgen voor een onevenwicht van de hoofdhuid. Op die manier komt u in een negatieve spiraal terecht. De vraag luidt daarom: “Hoe vaak het haar wassen om dit te voorkomen?”. Het antwoord is simpel: minstens twee keer per week maar elke dag is zeker aangeraden. Kies echter wel voor een goede shampoo, wanneer u het dagelijks wast.

Gebruik een goede shampoo

In een goede shampoo worden bepaalde bestanddelen niet gebruikt. Zo bevat een goede shampoo geen:

  • Natrium Laureth Sulfate
  • Natrium Lauryl Sulfate
  • Parabenen
  • Formaldehyde / Methylchloroisothiazolinone
  • Siliconen

Kies in plaats daarvan voor een plantaardige shampoo met natuurlijke oppervlakteactieve stoffen. Kies voor één van onze drie volledig biologische shampoos. Masseer zachtjes terwijl u de hoofdhuid en het haar wast, zonder hard te wrijven. Spoel daarna grondig zonder te warm water te gebruiken, 30°C is een perfecte temperatuur voor de huid.

Verwante Hairborist producten