“We creëerden 20 jaar geleden Hairborist, wanneer biologische verzorging nog onbekend was voor het grote publiek. We waren echter gepassioneerd door de natuur en ontwikkelden daarom producten op basis van etherische oliën die zowel de mens als natuur respecteren. Ons doel was simpel: formules creëren met ingrediënten van de beste kwaliteit en zo de kracht van de natuur gebruiken.”

Bernadette en Frédéric, oprichters van Hairborist

Formules voor de schoonheid en weldaad

Als specialist in biologische haarverzorging verenigt Hairborist de sterkte van de natuur, het welzijn van de mens en de technologische knowhow. De natuurlijke formules geven kracht en glans aan het haar en zorgen tegelijkertijd ook voor een sublieme ervaring van pure ontspanning.

Knowhow en expertise

Al meer dan 20 jaar bestudeert Hairborist de plantkundige wetenschap en associeert het etherische oliën. Hairborist vervaardigt zijn producten in België en heeft op die manier volledig de controle op het creatie- en elaboratieproces van de formules.

Engagement & ethiek

Hairborist zet zich in voor verschillende overtuigingen:

  • De productie gebeurt in België, dit garandeert goeie werkcondities voor de werknemers en creëert plaatselijk werk.
  • De verpakkingen zijn enkel en alleen afkomstig uit Europa.
  • De impact van de consument op het milieu wordt verminderd door korting te geven op elke lege fles die opnieuw wordt opgevuld.
  • Vervuilende en schadelijke petrochemische ingrediënten zoals minerale oliën worden verbannen in de formules.

Charter van formules

  • Alle formules ondergaat eerst een klinisch onderzoek en wordt getest op alle huid- en haartypes, dus ook gevoelige types.
  • Ons merk krijgt het label Ecogarantie, een Belgisch label dat het strengste is van gans Europa. Zij garanderen dat onze producten geen parabenen, siliconen of minerale oliën bevatten aangezien het label dit verbiedt.
  • Het parfum van onze producten is 100% natuurlijk, aangezien deze aan de hand van de biologische etherische oliën wordt gecreëerd.