De aromatherapie

Hairborist biedt een ruim assortiment aan van etherische oliën. Het gamma bestaat uit 12 Aromactifs en 6 Aromasynergies, elke met unieke eigenschappen en een specifieke werking.

Ontdek aan de hand van aromatherapie de grote rijkdom van planten. Dankzij enkele druppels etherische olie kunt u de haren sublimeren en de toepassing van uw producten in een onovertroffen ervaring veranderen.

Etherische oliën

Bij aromatherapie worden essenties gebruikt. Die natuurlijke essenties zijn afkomstig van de bloemen, schors, stengels, bladeren, wortels en andere delen van een plant. Deze worden verwerkt tot etherische olie, die zowel het psychologische als fysieke welzijn verbetert.

Het inhaleren van deze etherische oliën verbetert namelijk de hersenfuncties. Bovendien kan het ook geabsorbeerd worden door de huid. Op die manier komt het in het bloed terecht waardoor het circuleert door het lichaam. De toestand van het volledige lichaam wordt erdoor verbeterd. Het is dus in feite een vorm van alternatieve geneeskunde. Aromatherapie heeft daarom vele functies. Onder andere het verminderen van pijn, verbeteren van het humeur en een verhoging van het cognitieve functioneren zijn daar voorbeelden van.

Er zijn vele soorten etherische olie beschikbaar, elk met een eigen werking.

Onze aroma synergieën

De Aromasynergies zijn 100% natuurlijke concentraten van etherische olie. Deze kunnen een oplossing bieden voor talloze haar- en hoofdhuidproblemen. Onder andere vet of droog haar, roos, haaruitval, jeuk, luizen… kunnen behandeld worden met de Aromasynergies.

Een Aromasynergie kan toegevoegd worden aan onze verzorgende olie, namelijk Repairof Renovator. De dosering bedraagt 10 druppels Aromasynergie voor 20 ml verzorgende olie.

Onze Aromasynergies voldoen aan de eisen van het kwaliteitslabel BIOGARANTIE.

Ontdekken

Onze aromactif

De Aromactifs zijn aromatische synergieën samengesteld uit 100% biologische etherische olie. Aangezien deze zeer geconcentreerd zijn, is dit gamma enkel bedoeld voor professioneel gebruik. De werking heeft zowel invloed op fysiek als psychologisch vlak. Het gebruik kan namelijk zowel ongemakken van het haar als de hoofdhuid verbeteren. Daarnaast heeft elke Aromactif ook invloed op de emotionele toestand.

Ook voor de Aromactifs geldt de dosering van 10 druppels Aromactif per 20 ml verzorgende olie (Repairof Renovator).

Onze Aromactifs voldoen aan de eisen van het kwaliteitslabel BIOGARANTIE.

Ontdekken