De deugden van Aloë vera

Aloë vera heeft enorm veel deugden

Waar komt Aloë vera vandaan?

De plant is al zo’n 5000 jaar gekend over de hele wereld, maar oorspronkelijk is ze afkomstig uit het Noorden van Afrika. Wereldwijd zijn er ongeveer een 150-tal Aloë soorten bekend, waaronder Aloë vera en Aloë ferox. Deze twee krijgen de meeste interesse vanuit de kruidengeneeskunde, maar ook de cosmetica sector. De vlezige en stekelige bladeren bevatten namelijk een zeer heldere pulp die zorgt voor de deugdzame werking. Deze verfrissende gel is voornamelijk gekend voor z’n kalmerende en helende eigenschappen. Het wordt daarom gebruikt om de gezondheid te verbeteren en ook het lichaam te reinigen.

De plant met meerdere deugden

Aloë vera staat bekend om z’n voedingsstoffen die de hernieuwing van de huid bevorderen. Daarom is de plant ook zo populair in cosmetica. Vaak wordt het aangebracht op een geïrriteerde of zeer droge huid. Bovendien verzacht het ook epidermis in geval van zonnebrand of oppervlakkige brandwonden. Verder werkt het ook als antibiotica en ontstekingsremmer. Daarbovenop kan de gel ook gifstoffen verwijderen, maar ook maagkrampen en -klachten verlichten. Ten slotte is het gebruik van deze plant ook aangeraden voor personen met allergieën, constipatie, hartproblemen, suikerziekte… Inderdaad, er zijn talloze mogelijkheden. Oorzaak: de pulp is een werkelijk concentraat van vitamines, mineralen en aminozuren. Vanuit medicinaal perspectief, is deze plant dus zeer interessant.

Welke voordelen biedt Aloë vera voor de huid?

Om in perfecte gezondheid te zijn, hebben de haren voeding en hydratatie nodig. De pulp van de plant heeft een reinigende werking, waardoor het onzuiverheden en onreine restanten kan verwijderen. Het werkt als een natuurlijke hydratatie, doordat het samengesteld is uit verschillende vitamines en voedingsstoffen. Deze helpen om het haar te revitaliseren. Dankzij deze hydraterende, antiseptische en anti-oxiderende eigenschappen, past Aloë vera perfect bij de toepassing van een natuurlijke haargel. Het beschermt namelijk het haar, terwijl het eveneens een interessante structuur biedt om te stylen.

Verwante Hairborist producten

Aloes: gel op basis van Aloë vera