Advies tegen roos en schilfers

Twee tips tegen roos en schilfers

1. Verzorgende producten

Als eerste advies tegen roos en schilfers raden we aan de hoofdhuid goed te verzorgen. Daarbij kiest u het best voor producten die uw hoofdhuid niet aantasten. U kunt bijvoorbeeld de hoofdhuid hydrateren met plantaardige olie. Deze olie kunt u verrijken met etherische oliën zoals rozemarijn, lavendel, salie… Kies daarnaast voor een shampoo zonder sulfaat. Dit zijn dan milde en zachte shampoos, die dagelijks kunnen worden gebruikt.

2. Goede gewoontes aannemen

Naast een goede persoonlijke hygiëne, kunt u ook de interne oorzaken aanpakken. Als tweede advies tegen roos en schilfers, raden we daarom een frequent gebruik van tabak en alcohol af. Gezonde voeding daarentegen is ten zeerste aangeraden. Hierbij is een uitgebalanceerd dieet een grote hulp. Voeding rijk aan volgende vitaminen zijn aangeraden:

  • A: eieren, zuivelproducten…
  • B6: champignons, bananen, volkoren graan, zalm, aardappelen…
  • E: noten, koolzaadolie, volkoren graan, vette vis…

Als men een voedingstekort vaststelt, kan men voedingssupplementen nemen.

Advies tegen roos en schilfertjes

Oorsprong van roos en schilfers

Schilfers zijn de kleine witte deeltjes die zich op de hoofdhuid vormen. Het zijn in feite dode cellen die zich abnormaal opstapelen. Er bestaan twee soorten roos:

1. Droog roos: kleiner, heeft eerder een witte schijn en veroorzaakt geen jeuk.
2. Vet roos: groter, heeft vaak een geelachtig kleur en irriteert de hoofdhuid.

Wanneer de dode cellen zich op de  hoofdhuid opstapelen, vermenigvuldigen de microben en bacteriën. De hoofdhuid kan dan beginnen jeuken en zelfs ontsteken. Eenmaal dit gebeurt, kan het herstelproces niet meer starten. Het is daarom belangrijk meteen te reageren.

We baseren onze tips tegen roos en schilfers op twee verschillende types oorzaken. Allerlei factoren die de hoofdhuid beletten te ademen, worden als eerste reeks oorzaken voor schilfers beschouwd. Daaronder vallen onder andere: het klimaat, de luchtvervuiling, chloorwater in zwembaden, zonnebrand… De tweede reeks oorzaken betreft het reinigen van het haar. Roos kan namelijk ontstaan door volgende zaken: wanneer het haar slecht wordt uitgespoeld, agressieve shampoo die te hard reinigt, gebrek aan hygiëne…

Verwante Hairborist producten